Kuukausikohtainen ilmoittamisvelvollisuus rakentamispalveluista

Asunto-osakeyhtiökin ilmoittaa

Asunto-osakeyhtiö ei ole ilmoittamisvelvollinen kiinteistöhuolto- tai muun yrityksen kanssa tekemänsä sopimuksen perusteella kun kyse on normaaleista huoltotöistä, kuten rappukäytävien siivouksesta, nurmikon leikkuusta tai vaikkapa lämmitysjärjestelmän hoidosta.

Jos asuntoyhtiö teettää kiinteistöhuoltoyrityksellä vuosisopimuksen ulkopuolisia korjaustöitä, ilmoittamisvelvollisuus syntyy, mikäli 15 000 euron raja-arvo ylittyy. Kun asuntoyhtiössä on tarve tehdä merkittävämpiä kunnostus- tai korjaustöitä, voi myös työntekijätietojen ilmoittaminen tulla asuntoyhtiön tehtäväksi, jos yhtiö ei ole nimennyt yhteiselle työmaalle päätoteuttajaa. Mikäli osakkeenomistaja aikoo tehdä rakennusluvan edellyttämän remontin, kuten märkätilan laajennuksen huoneistossaan, rakennusluvan osakkaan puolesta hakee asunto-osakeyhtiö. Vaikka luvan hakee yhtiö, ilmoittamisvelvollisuus huoneiston remontin osalta kuuluu kuitenkin osakkeenomistajalle itselleen.

Osakeyhtiö isännöitsijäksi

Asunto-osakeyhtiö voi yksityishenkilön sijaan valitan isännöitsijäkseen yhteisön kuten osakeyhtiön. Tämä muutos tuli asetuksen myötä voimaan elokuun alussa. Jos isännöitsijäksi valitaan osakeyhtiö, kaupparekisteriin tulee ilmoittaa isännöitsijäyhtiön lisäksi päävastuullisen isännöitsijän nimi. Ilmoitukset rekisteröi ja käsittelee kotipaikan maistraatti.